SweetHome

Sajtgolyó

Ha már a könyökünkön jön ki a sok tömény édesség (oké, nem sűrűn van ilyen, de mégiscsak karácsony volt…), akkor jó néha valami sósat, valami könnyűt enni. Ebből indultam ki, mikor azon gondolkodtam, hogy milyen nasit készítsek, mert már nagyon sütifotózhatnékom volt, csak épp nem volt mit.

A sajtgolyó mellett több érv is szólt: finom, a túró miatt nem túl tömény, sós, de nem túl sós és nem is túl intenzív ízű (bár ez attól is függ, milyen sajtot teszünk bele), és nagyon gyorsan elkészíthető.

sajtgolyo-2

A gyorsan összedobott fotóznivaló és a szép fehér táj találkozására aztán várnom kellett pár napot, január elsején délelőtt láttam meg, hogy milyen szép minden odakint, hogy minden faág és minden bokor fagyott, deres, hófehér lett. Ekkor egyből uzsgyi volt ki a kertbe: elővettem egy konyharuhát és egy pici tányért, a hűtőből a sajtgolyókat, bakancs-kabát-sapka-sál-kesztyű, fényképezőgép a nyakamba, és irány a kert! 🙂 Megérte, ugye?

sajtgolyo-1

Sajtgolyó

Hozzávalók

20 db-hoz (ez egy kistányérnyi adag)

  • 20 dkg túró
  • 20 dkg sajtkrém (tubusos macisajt jellegű, én egy tubus natúrt és egy tubus gouda sajtosat tettem bele)
  • 10 dkg sajt (én most gouda sajtot vettem, de bármilyen sajttal jó, amit lehet reszelni – füstölt sajttal is nagyon finom)
  • só, bors, szerecsendió

A túrót és a sajtkrémet villával összekeverjük, sózzuk-fűszerezzük ízlés szerint. Tegyük be a hűtőbe, mert hidegen szebb gombócokat tudunk majd formázni belőle.

Reszeljük le a sajtot.

A túrós-sajtkrémes keverékből a kezünkkel formáljunk gombócokat, és hempergessük meg reszelt sajtban.

 


facebookKövess facebookon, hogy ne maradj le egy finomságról sem!

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!