SweetHome

Túrótorta őszibarackkal

„Néha az egyszerűbb jobb” jeligére készült ez a torta: az egész gyakorlatilag a túró frissességére és a finom, édes őszibarackra épít. Ez pedig csak jó lehet! 🙂 Ez egy nagyon könnyen elkészíthető, elronthatatlan torta – eddig nálam is tök jól ment a dolog, csak ugye esetemben ez fotózással szokott folytatódni, na ez már nem volt… Tovább »

Mákos pohárkrém

Azt vettem észre, hogy a legjobb sütijeim megalkotásának két, egymással tökéletesen ellentétes módja létezik: az egyik, ha napokig járatom rajta az agyam, amíg rá nem jövök a tökéletesre, a másik pedig az, amikor iszonyatosan idő szűkében vagyok, és gyorsan kell kitalálnom a desszertet, hogy útba tudjak még ejteni egy boltot, ha szükséges lenne. Most a… Tovább »

Crêpes Suzette – francia narancsos palacsinta

Kivételesen nem saját receptet hoztam (és előre szólok: a hetekben lesz még egy ilyen), de ez a palacsinta annyira jó, hogy muszáj volt… Picit ugyan változtattam rajta, de ettől még Crêpes Suzette maradt, csak a mi igényeinkre szabtam a dolgot, de erről majd később.  Próbáltam felkutatni a recept eredetét, egyes források szerint a szakács véletlenül gyújtotta… Tovább »

Lemon curd lush vaníliával és kókuszos zabkeksszel

Külföldi blogokat és újságokat lapozgatva jó néhányszor szembejött már velem többféle lush desszert, és mindig csak néztem és néztem, hogy egyszer ilyet én is szeretnék, de valamiért – tudom, furcsán hangzik – mindig visszatartott az, hogy sosem volt rá ötletem, hogy a lush névnek mi lehet a pontos magyar megfelelője. Szótár szerint a lush magyarul: friss,… Tovább »

Máktorta lemon curd-del

A látszat csal: a képen látható halványsárga torta bizony egy máktorta! A mák dominál benne, majdnem az egész mákosan sötét, de hogy ne legyen unalmas az összkép, két másik összetevőt is kapott maga mellé a mák… Az alapötletet az adta, hogy az ünnepelt, aki május 1-jén lett kerek 60 éves, imádja a mákot, ezért szerettem… Tovább »

Lemon curd – angol citromkrém

A lemon curd az angolok egyik nagy kedvence: sütemények tölteléke, krémek ízesítője, ötórai teához kínált kekszek kísérője az extra citrom ízű, selymes krém. Egy torta kapcsán készült nálam a napokban (nemsoká hozom a receptet!), viszont mivel más terveim is vannak vele – ha még marad belőle addig, mert már elkezdtem rájárni… –, jobbnak láttam külön bejegyzésben megmutatni,… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!