SweetHome

Túrós brownie-torta áfonyával

Sokan szokták kérdezni, hogy ennyi sütitől, amit sütök, hogy nem ragadnak rám a kilók rohamtempóban. Nos, van két jól bevált módszerem erre, egész jól működik mind a kettő. A leghatékonyabb trükk az elhízás ellen: mással kell megetetni a sütit. 🙂 Most komolyan: ha vendégségbe megyünk, viszünk sütit. Ha a városban beszélünk meg találkozót egy jóbaráttal,… Tovább »

Csokis-mogyorós ropi

Annyi, de annyi minden történt velem mostanában, amiről már annyira szerettem volna itt is írni, de most aztán tényleg nagyon elsodort minden mindent, és iszonyat nehezen találok időt a blogra. Persze azért nem merült teljesen feledésbe a dolog, sütöttem ezt-azt mostanában, sőt, olyan desszert is készült, aminek a receptje nem itt a blogon végzi, hanem a Kifőztük gasztromagazinban… Tovább »

Almás csokitorta sós mogyorós karamellel

Ez egy igazi ütős torta lett, tömény és finom és csokis és karamellás, kicsit sós mogyorós és az alma is nagyon kell bele… Kicsit csalóka is, hogy az almás réteg látszik a legvastagabbnak – valójában tömegében inkább a csoki dominál, és ez így is van jól. Ez nem az a torta, amit egy többfogásos ebéd után… Tovább »

Rizspuding pezsgős csokoládé ganache-sal

Az egész úgy kezdődött, hogy én nem kértem a pezsgőből, amivel kínáltak, mert nem szeretem. Ez aközben történt, miközben főztem a rizspuding összetevőit: a tejberizs már kész volt, a fűszeres szósz és a csoki ganache még csak félig. Az alapkoncepcióm az volt, hogy a ganache-t egy kis bodzaszörppel ízesítem, de aztán ezt elvetettem, amikor a… Tovább »

Gyors gesztenyetorta

Villámgyorsan elkészíthető süti receptet keresel? Megtaláltad, ez a gesztenyetorta nagyon gyorsan és egyszerűen elkészíthető. Elronthatatlan, és még finom is! 🙂 Gyors gesztenyetorta Hozzávalók: a piskótához: 3 tojás 3 ek. cukor 2 ek. liszt 1 ek. kakaópor a krémhez: 250 g gesztenyepüré (kiolvasztva, de hűtőhidegen) 250 ml hideg tejszín a tetejére: 50 g étcsokoládé aki szereti, tálaláskor… Tovább »

Hogyan süssünk tökéletes brownie-t? – Aszalt vörösáfonyás brownie

A tökéletes brownie titka az állaga: szétolvad a szájban, tartalmas, de mégis puha és lágy, belül csokival tele, és a tetején egy leheletvékony repedezett réteggel. Imádom a brownie-t, mert olyan sokféleképpen készíthető, hogy minden alkalomhoz találunk egy jól passzoló verziót, és mert már az alap brownie is nagyon finom, nem is túl száraz, nem is… Tovább »

Gasztroajándék – csokis-vörösáfonyás süti üvegben

Ti készültök már a karácsonyra? Már nagyon a nyakunkon van, és bár a karácsony (jó esetben) nem az ajándékozásról szól, azért abban szerintem egyetérthetünk, hogy adni és kapni is jó. Ha nagyon nincs ötletünk, akkor gondolkodjunk gasztroajándékban – ezzel szinte mindenkinek örömöt szerezhetünk, csak arra figyeljünk, hogy sós vagy édes, csokis vagy gyümölcsös finomságot szeret… Tovább »

Almás-karamellás brownie

A brownie a kedvenc sütim, csokis és puha, bármit készítünk belőle, az csak jó lehet. A brownie nagyon jó pl. fahéjjal, mogyoróval és sós karamellel, ricottával vagy sütőtökkel, és nagyon jó almával is. Egy almás-zabos verziót készítettem már régebben, ott a tésztát pakoltam meg annyi almával, hogy nagyon finom, szaftos-puha lesz az egész, most viszont a süti… Tovább »

Sütőtökös brownie

Tudjátok, miért jó az ősz? Nekem most legfőképp a körtés-almás-banános turmix, a szép sárga falevelek és a sütőtök miatt ez a kedvenc évszakom. (Legalábbis most. A tél majd a mézeskalácsfűszer, a tavasz a bodza, a nyár pedig a jegeskávé miatt lesz a kedvencem, szóval nem kell engem félteni 🙂 )  Most egy réteges, felül nagyon… Tovább »

Csokoládés pavlova torta ribizlivel – 2. blogszülinap

Volt itt egy blogszülinap, szám szerint a második! Egészen pontosan október 1-jén lett két éves a SweetHome blog, de akkora pörgés volt az életemben, hogy csak most tudtam felvenni a fonalat (vagy talán inkább habverőt… 🙂 ), de ahogy mondani szokták: ami késik, nem múlik! A blogszülinap nagy dolog – legalábbis nekem az, én nagyon örülök,… Tovább »

3 rétegű brownie

Három, tökéletes rétegű brownie… Egy csokisan tömény és egy könnyedebb, fűszeresebb réteg közé csempésztem be egy kis frissességet – és milyen jó ötlet volt! Azt hiszem, ez még az epres-ricottás brownie-nál is jobb lett… A brownie közepébe egy réteg ricottát tettem, ezt nem egyszerű mutatvány még a nyers tésztával kivitelezni, ezért lett hullámos kicsit – de… Tovább »

Gyümölcsös csokoládétorta Zila formában

Volt nekem egy szülinapom, pontosan két héttel ezelőtt, arra készült ez a torta. Na nem kell sajnálni, nem azért csináltam magamnak tortát, mert senki más nem csinált volna, hanem mert imádok sütni. 🙂 Kaptam egy másikat ajándékba, de nem akarok más tortájával ékeskedni, mutatom inkább azt, amit én készítettem! Csokis tortát szerettem volna, nagyon csokisat,… Tovább »

Diós csokoládé-vanília pite – Csilla sütije

Volt egyszer egy kávés játékunk, emlékeztek? Erre a játékra én egy személyre szabott süteményt ajánlottam fel: néhány kérdéssel feltérképeztem a nyertes ízlésvilágát, és ez alapján készítettem neki egy hozzá jól passzoló süteményt. Ezt a sütit Incze Csilla nyerte egy nyaralásról hozott kávéscsészében fotózott diótejes kávéval – erről a csészéről mindig a napfény és a tengerpart jut eszébe, nem… Tovább »

Csokis-diós keksz

Az előző posztomban már meséltem a Nagyi titka Sütimester pályázatról, amelynek kapcsán útravaló, kirándulós süteményeket kell készíteni, és amire az előző posztban a csokis-narancsos minikugkófokról írtam. Nos, nem álltam meg a minikuglófoknál, készítettem más finomságot is, méghozzá egy adag ropogtatnivalót, amit akár útközben is elővehet az ember kirándulás közben, hogy nyerjen egy kis energiát. Csokival… Tovább »

Csokis-narancsos minikuglófok

Ez a süti egy „mi a szöszt süssek, ami finom, és még nincs fent a blogon” agyalás eredményeként született meg, valójában dunsztom sincs, hogy jutottam el a narancsos megoldásig, mindenesetre annyira befészkelte magát az ötlet a fejembe, hogy muszáj volt kiderítenem, hogy működik-e a dolog. Jelentem: működik, és nagyon-nagyon finom! A kelt tésztában az a… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!