SweetHome

Rebarbarapudingos pite marcipánnal

Ó, hogy mennyire jó az, amikor az ember lánya hajnali 4-kor arra ébred, hogy ordibálnak a madarak… De komolyan, a madarak hajnali 4-kor nem szimplán csivitelnek, ilyenkor OOORDIBÁÁLNAK. (True story, saját fülemmel hallottam.) Félreértés ne essék, szeretem én az állatokat, aranyosak a madarak is, csak azt nem értem, hogy mi a fészkes fenét beszélnek meg ennyire… Tovább »

Néró aszalt fügével

Minden sütinek van egy sztorija, és szinte minden ilyen sztori máshogy kezdődik. A Néró sztorija úgy kezdődött, hogy meg akartam tanulni kezelni ezt a lágyabb fajta omlós tésztát. Nos, kell még gyakorolni, bár az igazsághoz hozzátartozik, hogy ha lett volna itthon habzsák, akkor valószínűleg első próbálkozásra is jobban megy a dolog, de fene tudja, ez már… Tovább »

Almás csokitorta sós mogyorós karamellel

Ez egy igazi ütős torta lett, tömény és finom és csokis és karamellás, kicsit sós mogyorós és az alma is nagyon kell bele… Kicsit csalóka is, hogy az almás réteg látszik a legvastagabbnak – valójában tömegében inkább a csoki dominál, és ez így is van jól. Ez nem az a torta, amit egy többfogásos ebéd után… Tovább »

Túrótorta őszibarackkal

„Néha az egyszerűbb jobb” jeligére készült ez a torta: az egész gyakorlatilag a túró frissességére és a finom, édes őszibarackra épít. Ez pedig csak jó lehet! 🙂 Ez egy nagyon könnyen elkészíthető, elronthatatlan torta – eddig nálam is tök jól ment a dolog, csak ugye esetemben ez fotózással szokott folytatódni, na ez már nem volt… Tovább »

Hogyan süssünk tökéletes brownie-t? – Aszalt vörösáfonyás brownie

A tökéletes brownie titka az állaga: szétolvad a szájban, tartalmas, de mégis puha és lágy, belül csokival tele, és a tetején egy leheletvékony repedezett réteggel. Imádom a brownie-t, mert olyan sokféleképpen készíthető, hogy minden alkalomhoz találunk egy jól passzoló verziót, és mert már az alap brownie is nagyon finom, nem is túl száraz, nem is… Tovább »

Gasztroajándék – csokis-vörösáfonyás süti üvegben

Ti készültök már a karácsonyra? Már nagyon a nyakunkon van, és bár a karácsony (jó esetben) nem az ajándékozásról szól, azért abban szerintem egyetérthetünk, hogy adni és kapni is jó. Ha nagyon nincs ötletünk, akkor gondolkodjunk gasztroajándékban – ezzel szinte mindenkinek örömöt szerezhetünk, csak arra figyeljünk, hogy sós vagy édes, csokis vagy gyümölcsös finomságot szeret… Tovább »

Mákos-almás pite

Most már hivatalos: ez a pitetészta a kedvenc pitetésztám a világon! Ez nem olyan, aminek meghagyja az ember a szélét, amin már nincs töltelék – mert ez bizony önmagában is finom. Azért biztos ami biztos, megtöltöttem egy jó adag mákos és almás töltelékkel is, így, rétegesen, mert így az igazi. 🙂 A pitékben az a jó,… Tovább »

Almás-karamellás brownie

A brownie a kedvenc sütim, csokis és puha, bármit készítünk belőle, az csak jó lehet. A brownie nagyon jó pl. fahéjjal, mogyoróval és sós karamellel, ricottával vagy sütőtökkel, és nagyon jó almával is. Egy almás-zabos verziót készítettem már régebben, ott a tésztát pakoltam meg annyi almával, hogy nagyon finom, szaftos-puha lesz az egész, most viszont a süti… Tovább »

Csokoládés pavlova torta ribizlivel – 2. blogszülinap

Volt itt egy blogszülinap, szám szerint a második! Egészen pontosan október 1-jén lett két éves a SweetHome blog, de akkora pörgés volt az életemben, hogy csak most tudtam felvenni a fonalat (vagy talán inkább habverőt… 🙂 ), de ahogy mondani szokták: ami késik, nem múlik! A blogszülinap nagy dolog – legalábbis nekem az, én nagyon örülök,… Tovább »

Almás-sütőtökös morzsás süti karamellel

Nagymamám sokszor sütötte meg ezt a sütit, imádtuk, nemcsak azért, mert gyorsan kész, hanem azért is, mert istenien finom a tésztája. Most újítottam rajta kicsit – na nem a tésztán, az úgy tökéletes, ahogy van, hanem a tölteléken: a sütit megtöltöttem egy jó adag ősszel, illatos-fűszeres mindent-bele töltelékkel. A süti eredeti neve gyors almás süti –… Tovább »

Barackos-müzlis pohárdesszert vaníliafagyival

Igazi nyárbúcsúztató uzsonna! 🙂 Nagyon szeretem a gyümölcsös müzlikeveréket, azt a fajtát, amiben nemcsak mazsola, hanem többféle gyümölcs is van, a kedvencem benne a szárított banánszelet – na meg az, hogy többféle gabona keveréke van a müzliben. Az ilyen keverék müzliben az a legjobb, hogy már önmagában elég változatos ahhoz, hogy ne nagyon legyen benne két… Tovább »

Ribizlis-meggyes kekszes szelet

Azt hiszem abban egyetérthetünk, hogy a legjobb desszertek azok, amik gyorsan és egyszerűen elkészíthetők és jól variálhatók, így a már rutinból összeállított süti sem lesz unalmas, mert mindig tudunk valami újat vinni bele. Ez a tejfölös-kekszes süti sem új találmány, én lekvárral kevert tejfölös krémmel ismertem meg, de most egy kicsit máshogy készítettem, legfőképpen azért,… Tovább »

Banánjégkrém eperlekvárral – 3 hozzávalóból

Még van néhány meleg hetünk a nyárból, ezért összedobtam egy jó kis gyümölcsös ízű jégkrémet, mielőtt az ősziesebb ízű fagyikra váltanánk. A jégkrémek a szokásos rohanás jegyében születtek, vagyis más elfoglaltságok miatt egy nagyon gyors megoldást kellett találnom valami hűsítő finomság elkészítésére. Ja, és akciós volt a banán. 😀 Vettem még mellé egy joghurtot (görög… Tovább »

Ribizlis túrós pite

A nyári meleg napok legjobb süteménye egy könnyed, friss, hideg pite: ebben az esetben túróval és ribizlivel. Mostanában nagyon sok a munkám és kevés a szabadidőm, ezért mindenképpen valami gyors édességet szerettem volna készíteni, valamint a nagy melegre való tekintettel fontos szempont volt az is, hogy ne valami tömény, krémes süti legyen, hanem inkább valami könnyebb,… Tovább »

Gyümölcsös csokoládétorta Zila formában

Volt nekem egy szülinapom, pontosan két héttel ezelőtt, arra készült ez a torta. Na nem kell sajnálni, nem azért csináltam magamnak tortát, mert senki más nem csinált volna, hanem mert imádok sütni. 🙂 Kaptam egy másikat ajándékba, de nem akarok más tortájával ékeskedni, mutatom inkább azt, amit én készítettem! Csokis tortát szerettem volna, nagyon csokisat,… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!