SweetHome

Almás csokitorta sós mogyorós karamellel

Ez egy igazi ütős torta lett, tömény és finom és csokis és karamellás, kicsit sós mogyorós és az alma is nagyon kell bele… Kicsit csalóka is, hogy az almás réteg látszik a legvastagabbnak – valójában tömegében inkább a csoki dominál, és ez így is van jól. Ez nem az a torta, amit egy többfogásos ebéd után… Tovább »

Gyors gesztenyetorta

Villámgyorsan elkészíthető süti receptet keresel? Megtaláltad, ez a gesztenyetorta nagyon gyorsan és egyszerűen elkészíthető. Elronthatatlan, és még finom is! 🙂 Gyors gesztenyetorta Hozzávalók: a piskótához: 3 tojás 3 ek. cukor 2 ek. liszt 1 ek. kakaópor a krémhez: 250 g gesztenyepüré (kiolvasztva, de hűtőhidegen) 250 ml hideg tejszín a tetejére: 50 g étcsokoládé aki szereti, tálaláskor… Tovább »

Hogyan süssünk tökéletes brownie-t? – Aszalt vörösáfonyás brownie

A tökéletes brownie titka az állaga: szétolvad a szájban, tartalmas, de mégis puha és lágy, belül csokival tele, és a tetején egy leheletvékony repedezett réteggel. Imádom a brownie-t, mert olyan sokféleképpen készíthető, hogy minden alkalomhoz találunk egy jól passzoló verziót, és mert már az alap brownie is nagyon finom, nem is túl száraz, nem is… Tovább »

Kardamomfelfújt pite

Pihe-puha, lágyan krémes és nagyon karácsony illatú pitét készítettem: egy kardamomfelfújt-pitét. Első ránézésre a semleges színe miatt nem látszik, de tényleg karakteres ízű ez a pite; a célom az volt, hogy egy igazán karácsony ízű sütit készítsek, aminek az erős fűszerességét nagyon jól ellensúlyozza a lágy textúrája. A kardomomot még Norvégiában szerettem meg, a skandinávok… Tovább »

Mákos-almás pite

Most már hivatalos: ez a pitetészta a kedvenc pitetésztám a világon! Ez nem olyan, aminek meghagyja az ember a szélét, amin már nincs töltelék – mert ez bizony önmagában is finom. Azért biztos ami biztos, megtöltöttem egy jó adag mákos és almás töltelékkel is, így, rétegesen, mert így az igazi. 🙂 A pitékben az a jó,… Tovább »

Csokoládés pavlova torta ribizlivel – 2. blogszülinap

Volt itt egy blogszülinap, szám szerint a második! Egészen pontosan október 1-jén lett két éves a SweetHome blog, de akkora pörgés volt az életemben, hogy csak most tudtam felvenni a fonalat (vagy talán inkább habverőt… 🙂 ), de ahogy mondani szokták: ami késik, nem múlik! A blogszülinap nagy dolog – legalábbis nekem az, én nagyon örülök,… Tovább »

3 rétegű brownie

Három, tökéletes rétegű brownie… Egy csokisan tömény és egy könnyedebb, fűszeresebb réteg közé csempésztem be egy kis frissességet – és milyen jó ötlet volt! Azt hiszem, ez még az epres-ricottás brownie-nál is jobb lett… A brownie közepébe egy réteg ricottát tettem, ezt nem egyszerű mutatvány még a nyers tésztával kivitelezni, ezért lett hullámos kicsit – de… Tovább »

Diós csokoládé-vanília pite – Csilla sütije

Volt egyszer egy kávés játékunk, emlékeztek? Erre a játékra én egy személyre szabott süteményt ajánlottam fel: néhány kérdéssel feltérképeztem a nyertes ízlésvilágát, és ez alapján készítettem neki egy hozzá jól passzoló süteményt. Ezt a sütit Incze Csilla nyerte egy nyaralásról hozott kávéscsészében fotózott diótejes kávéval – erről a csészéről mindig a napfény és a tengerpart jut eszébe, nem… Tovább »

Csokis-diós keksz

Az előző posztomban már meséltem a Nagyi titka Sütimester pályázatról, amelynek kapcsán útravaló, kirándulós süteményeket kell készíteni, és amire az előző posztban a csokis-narancsos minikugkófokról írtam. Nos, nem álltam meg a minikuglófoknál, készítettem más finomságot is, méghozzá egy adag ropogtatnivalót, amit akár útközben is elővehet az ember kirándulás közben, hogy nyerjen egy kis energiát. Csokival… Tovább »

Csokis-narancsos minikuglófok

Ez a süti egy „mi a szöszt süssek, ami finom, és még nincs fent a blogon” agyalás eredményeként született meg, valójában dunsztom sincs, hogy jutottam el a narancsos megoldásig, mindenesetre annyira befészkelte magát az ötlet a fejembe, hogy muszáj volt kiderítenem, hogy működik-e a dolog. Jelentem: működik, és nagyon-nagyon finom! A kelt tésztában az a… Tovább »

Fehércsokoládés túrótorta

Ez a torta édesen fehércsokis és túrós, közepén egy vékony csokiréteggel, ami helyrebillenti az egyensúlyt, kihúzza az egyhangúságból, így színében és ízében is kerek az összkép. Én pedig most áldom magam azért, hogy előre szoktam dolgozni, bár ez nézőpont kérdése, értelmezhető úgy is, hogy egy megsütött süti mindig egy-két héttel később kerül fel a blogra 😛 – mindenesetre… Tovább »

Mákos pohárkrém

Azt vettem észre, hogy a legjobb sütijeim megalkotásának két, egymással tökéletesen ellentétes módja létezik: az egyik, ha napokig járatom rajta az agyam, amíg rá nem jövök a tökéletesre, a másik pedig az, amikor iszonyatosan idő szűkében vagyok, és gyorsan kell kitalálnom a desszertet, hogy útba tudjak még ejteni egy boltot, ha szükséges lenne. Most a… Tovább »

Csokimentő brownie

Figyelem! A húsvétról megmaradt csokik, bonbonok, kekszek gyors eltüntetésére jön egy szuper recept! 🙂 Az ilyen ünnepekkor mindig összegyűlnek az édességek: ahol gyerekek vannak, ott azért, mert fű-fa-virágtól kapnak csokikat, máshol pedig azért, mert majd jönnek a vendégek, ki tudja hányan, ki tudja mennyi gyerekkel, nehogymár csoki nélkül maradjanak. Viszont ilyenkor annyi süti van, hogy… Tovább »

Habcsók kétszer – hogy mindenki megtalálja a kedvencét

Annyi, de annyi minden mesélni valóm van! Először is, még most péntekig lehet szavazni a Food Network versenyén három sütimre (itt, itt és itt), ami duplán jó dolog: nektek azért, mert ha szavaztok, akkor értékes ajándékcsomagot nyerhettek, nekem pedig azért, mert amelyik recept bekerül a 15 legtöbb szavazatot kapott közé, arra a zsűri vet egy pillantást, ezek… Tovább »

Sós karamellás-földimogyorós brownie

Ez a süti még a múlt héten készült, vendégségbe vittük egy barátunkhoz vacsorára. Rengeteget agyaltam azon, hogy milyen brownie-t süssek – bár már az is valami, hogy annyit tudtam, hogy brownie-t szeretnék, aminek pedig két nagyon egyszerű oka van: jól szeletelhető akár pici szeletkékre is, valamint a brownie az igazi erősségem, és ez a két… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!