SweetHome

Fahéjas-karamellás mogyoró

Tegnap olyan szép, igazi őszi, sárga leveles, napsütéses idő volt, hogy muszáj volt összedobnom valami gyors finomságot, amivel kimehetek a kertbe fotózni, hogy kiélvezhessem a szép időt. Na jó, utána felszedtem a diót is a fa alól és összehúztam a faleveleket, ha már felálltam a számítógép mellől és felvettem a cipőt meg a kabátot, de a… Tovább »

Almás-sütőtökös morzsás süti karamellel

Nagymamám sokszor sütötte meg ezt a sütit, imádtuk, nemcsak azért, mert gyorsan kész, hanem azért is, mert istenien finom a tésztája. Most újítottam rajta kicsit – na nem a tésztán, az úgy tökéletes, ahogy van, hanem a tölteléken: a sütit megtöltöttem egy jó adag ősszel, illatos-fűszeres mindent-bele töltelékkel. A süti eredeti neve gyors almás süti –… Tovább »

Guru pohárkrém gyereknapra

… avagy túró rudi de luxe, kanalazható formában. 🙂 Három cukorfalat fog ilyet kapni tőlem ajándékként, Mickey egeres poharakkal együtt, de hogy biztosan tudjam, hogy finomat kapnak (na meg hogy le tudjam fotózni 🙂 ), már jó előre elkészítettem belőle egy próba adagot. (Szóval, bocs, srácok, nem ti esztek először a poharakból… Remélem nem haragszotok!… Tovább »

Máglyarakás sós karamell öntettel

A máglyarakás régi nagy kedvencem, a Nagymamám nagyon sokat csinált nekem régen – ó, hányszor írtam már ugyanezt a blogon más-más édességeknél… Újabb bizonyíték arra, hogy mennyire édesszájú gyerek voltam (vagyok 😀 ), és mennyire nagyon a kedvemben járt a Nagymamám! 🙂 Nem is volt kérdés, amikor a Food Network receptversenyére beküldendő édességeken gondolkodtam, hogy a máglyarakásnak… Tovább »

Sós karamellás-földimogyorós brownie

Ez a süti még a múlt héten készült, vendégségbe vittük egy barátunkhoz vacsorára. Rengeteget agyaltam azon, hogy milyen brownie-t süssek – bár már az is valami, hogy annyit tudtam, hogy brownie-t szeretnék, aminek pedig két nagyon egyszerű oka van: jól szeletelhető akár pici szeletkékre is, valamint a brownie az igazi erősségem, és ez a két… Tovább »

Almás karamellpuding pohárkrém csokival és tojáshabbal

Igazi novemberi sütit hoztam most, annyira, hogy ez került a novemberi naptáras háttérképeimre is – olyan finom édes, almás, kicsit fűszeres, testet-lelket melengető édesség ez, amire mindig hazafelé menet gondolok a hűvös buszmegállóban várva… Aránylag gyorsan elkészíthető, úgyhogy egyik este teljesült is ez az „álmom”, még melegen belapátoltam egy adaggal! 🙂 A habsipka a tetején kettős… Tovább »

Vajkaramellás-almás szelet

Néha egy pillanat csak, mikor eszembe jut hogy hogyan-milyen sütit szeretnék csinálni, máskor pedig napokig csak az jár a fejemben, hogy zabpehely és karamell – de hogyan? és mivel? Ok, nyilván nem egész nap ezen gondolkodtam, de kellett aludnom rá egy-két napot, mire rájöttem: almával és csokival, kis szeletkék formájában. Ebben a sütiben a lágy almakrémet egy… Tovább »

Karamell- és vaníliapuding házilag

A házi pudingnál nem sok jobb dolog létezik a világon: nincs benne semmi mesterséges aroma és egyéb adalék, és teljes mértékben mi határozzuk meg az ízeket – én például nem sajnáltam a vaníliát, mert szeretem, ha érezni lehet a vanília finom ízét; a karamell esetében viszont az aranyközéputat választottam, ezért ha valaki intenzívebb karamellízt szeretne elérni,… Tovább »

Almás pite karamell ganache-sal

Még karácsony óta adós vagyok egy recepttel, akkor készült ugyanis az alábbi képen látható pite, amiről az ünnepek alatti nagy jövés-menésben esélyem sem volt írni, és az évkezdési nagy felfordulásban is csak most jutottam el idáig. Hát igen, a fotó így nem tűnik aktuálisnak… De higgyétek el: nemcsak karácsonykor finom! Nézzük meg most mi is volt… Tovább »

Csokoládés kuglóf mogyorós karamellszósszal

Október utolsó napjaiban történt. Mikor jöttem ki a munkahelyemről, ahogy kiléptem az ajtón, megcsapott az a tipikus fűtésszag. Tudom, nem hangzik túl romantikusan. Nem is az. Nem is jó illatú. De mégis, ha csak néhány másodpercre is, olyan karácsony hangulatom lett, mint amilyen így októberben sosem szokott. Tél illata volt. És ha már tél és… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!