SweetHome

Rizspuding pezsgős csokoládé ganache-sal

Az egész úgy kezdődött, hogy én nem kértem a pezsgőből, amivel kínáltak, mert nem szeretem. Ez aközben történt, miközben főztem a rizspuding összetevőit: a tejberizs már kész volt, a fűszeres szósz és a csoki ganache még csak félig. Az alapkoncepcióm az volt, hogy a ganache-t egy kis bodzaszörppel ízesítem, de aztán ezt elvetettem, amikor a… Tovább »

Bambi kétszersült aszalt fügével

… az Őzike és Hóvirág kétszersült emlékére, csak sokkal rafináltabban! 🙂  Egy időben nagyon szerettem az Őzike és a Hóvirág kétszersülteket, mostanában már nem is szoktam vele találkozni a boltokban, úgyhogy egy kis info annak, aki lemaradt erről az azt hiszem múlt rendszerből származó kétszersültről, ami egyébként minőségben simán felülmúlja nyugati származású társait: az Őzike sós,… Tovább »

Aszalt fügés, fehércsokoládés blondie

Eddigi életem egyik legjobb saját sütijét mutatom most, egy finom puha blondie-t. Selymesen lágy, puha a közepe, pont úgy, ahogy egy tökéletes blondie-nak illik. Többször elkészítettem már, de a fotózás valahogy mindig elmaradt, olyan, mintha a süti direkt azt akarta volna, hogy néhány hónapon belül négyszer is megsüssem. Először azért nem fotóztam le, mert annyira… Tovább »

Fahéjas szelet „havas jégréteggel”

A kedvenc fűszerem a fahéj és a kardamom, a kedvenc ünnepem a karácsony (még akkor is, ha ez a legzsúfoltabb időszaka az évnek), és a kettő között ugyan nincs összefüggés, mégis olyan jó érzés, hogy ilyenkor kiélhetem a fahéj és kardamom imádatom úgy, hogy most szinte mindenki ugyanezekre az ízekre vágyik, és nem egyedül kajálom… Tovább »

Sütőtök latte fehércsokoládéval

Azt hiszem kávéfüggő vagyok. Nem iszom nagyon sok kávét, általában naponta egyet vagy kettőt, de nem azért, mert nem lenne kedvem többhöz, hanem mert nekem itt van az a határ, ami még egészséges. Ennyit viszont muszáj, kávé nélkül szerintem még nem kelt fel a nap, és kávé előtt nem váltom meg a világot sem. Nem… Tovább »

Kardamomfagyi őszi gyümölcsökkel

Őszváró fagyi… Van ilyen? Simán! Szép, meleg idő van még, pedig már mindenhonnan azt hallja az ember, hogy jövő héten szeptember lesz. Azért én még örülök, hogy reggel a szuperkényelmes szandimban indulhatok útnak! 🙂 A túl forró nyári időt egyébként nem szeretem, én 25 fokban is nagyon boldogan fagyiznék – mikor Norvégiában voltam, kb. 20… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!