SweetHome

Néró aszalt fügével

Minden sütinek van egy sztorija, és szinte minden ilyen sztori máshogy kezdődik. A Néró sztorija úgy kezdődött, hogy meg akartam tanulni kezelni ezt a lágyabb fajta omlós tésztát. Nos, kell még gyakorolni, bár az igazsághoz hozzátartozik, hogy ha lett volna itthon habzsák, akkor valószínűleg első próbálkozásra is jobban megy a dolog, de fene tudja, ez már… Tovább »

Túrótorta őszibarackkal

„Néha az egyszerűbb jobb” jeligére készült ez a torta: az egész gyakorlatilag a túró frissességére és a finom, édes őszibarackra épít. Ez pedig csak jó lehet! 🙂 Ez egy nagyon könnyen elkészíthető, elronthatatlan torta – eddig nálam is tök jól ment a dolog, csak ugye esetemben ez fotózással szokott folytatódni, na ez már nem volt… Tovább »

Málnajégkrém és málnás pohárkrém – kettő az egyben recepttel

Kettő az egyben recept: sütit és jégkrémet fogunk most csinálni egyszerre! A jégkrémet elteheted későbbre, ha nem szeretnél hasonló ízű nasit enni ugyanazon a napon. 😉 Én persze simán megettem egy délután alatt az én részemet a pohárkrémből és a jégkrémből is, de hát én édességmániás vagyok, nem muszáj követni a példámat – a jégkrém… Tovább »

Ribizlis sajttorta

A nyári nagy meleget nehezen viselem ugyan, de egy előnye tagadhatatlanul van a nyárnak: érnek a finom bogyós gyümölcsök! Már javában tart az eperszezon, és lassan érik a ribizli is, néhány nap, és már ribizlit is minden zöldségesnél lehet kapni. Gyerekkoromban imádtam a ribizlit, marokszámra ettem magában, frissen szedve a Nagymamám ribizlibokráról (mosatlanul – remélem… Tovább »

Fehércsokoládés túrótorta

Ez a torta édesen fehércsokis és túrós, közepén egy vékony csokiréteggel, ami helyrebillenti az egyensúlyt, kihúzza az egyhangúságból, így színében és ízében is kerek az összkép. Én pedig most áldom magam azért, hogy előre szoktam dolgozni, bár ez nézőpont kérdése, értelmezhető úgy is, hogy egy megsütött süti mindig egy-két héttel később kerül fel a blogra 😛 – mindenesetre… Tovább »

Mákos pohárkrém

Azt vettem észre, hogy a legjobb sütijeim megalkotásának két, egymással tökéletesen ellentétes módja létezik: az egyik, ha napokig járatom rajta az agyam, amíg rá nem jövök a tökéletesre, a másik pedig az, amikor iszonyatosan idő szűkében vagyok, és gyorsan kell kitalálnom a desszertet, hogy útba tudjak még ejteni egy boltot, ha szükséges lenne. Most a… Tovább »

Kókuszos pandatorta

„Kókuszos pandatortát kérünk” – érkezett a rendelés. A tortát unokaöcsém választotta a nővéremnek szülinapjára, nagyon jószívű gyerek, mert a panda a kedvenc állata, kókusszal lehet a legszebb pandatortát készíteni – és ő az anyukájának tökéleteset akart. Először egy pillanatra megijedtem, na nem a panda hozta rám a frászt, hanem a kókusz, merthogy én a kókuszt nem… Tovább »

Mákos sajttorta

Tökéletes, repedésmentes sajttortát készíteni nagyon egyszerű, csak néhány dologra kell odafigyelni. Például arra, hogy a sajttorta szereti a párás levegőt, azt viszont nem szereti, ha sütés után hagyják a sütőforma széléhez tapadni, miközben a belseje lentebb süpped. Macerásnak tűnik, de egyáltalán nem az. 🙂 A New York sajttortáról szóló bejegyzésemben is leírtam már a tökéletes… Tovább »

Eton mess torta kicsit másképp + 1. blogszülinap

Egy éves lett a SweetHome blog! Úgy látszik, egy blog is tud öregedni… Reményeim szerint meg is látszik rajta ez az egy év, bár bőven van még hová fejlődni… 🙂 Sok minden történt ebben az egy évben, velem és a bloggal is. Én kezdem megtanulni, hogyan kell használni a fényképezőgépet, kisujjból megsütöm a világ legjobb… Tovább »

Kardamomfagyi őszi gyümölcsökkel

Őszváró fagyi… Van ilyen? Simán! Szép, meleg idő van még, pedig már mindenhonnan azt hallja az ember, hogy jövő héten szeptember lesz. Azért én még örülök, hogy reggel a szuperkényelmes szandimban indulhatok útnak! 🙂 A túl forró nyári időt egyébként nem szeretem, én 25 fokban is nagyon boldogan fagyiznék – mikor Norvégiában voltam, kb. 20… Tovább »

Vaníliafagyi és jegeskávé – egyszerűen és villámgyorsan

Ilyen hőségben az ember desszert terén csakis valami hideg finomságra tud gondolni. Olyanra, amit nem kell főzni. Olyanra, amit nem kell sokáig keverni-kutyulni. Olyanra, ami hűsít. Sőt, néha olyanra, amiben koffein is van. Kettő az egyben recept következik: először gyorsan összedobunk egy fincsi vaníliafagyit, majd keverünk egy jegeskávét is azok kedvéért, akik hasonlóan keveset tudtak… Tovább »

Csokitorta cseresznyével – és egy kis furfanggal

Az elmúlt néhány napban rengeteget öregedtem… Az történt ugyanis, hogy sikeresen betöltöttem a harmincat, amit annak rendje-módja szerint meg is ünnepeltünk. Sőt, már előre ittunk a medve bőrére, ezek a fotók ugyanis még a múlt héten készültek, amikor még huszonéves voltam. 🙂 De nem az a  lényeg hogy mikor, hanem hogy hogyan ünneplünk – és… Tovább »

Málnás-túrós pohárkrém

A málna a kedvenc gyümölcsöm, amit úgy néz ki hogy valaki kineszelt, mert múlt héten kaptam egy kis vödörnyi málnát. Egy része úgy ahogy van, magában elfogyott, másik része zabkása tetején végezte, néhányan pedig egy kis túróval keveredve poharakba kerültek. Gyakorlatilag perceken belül kész volt az egész, csak a fotózás-mániám miatt kellett várni arra, hogy megkóstolhassuk a… Tovább »

Rebarbarás krémsüti fehércsokival

Igazi nyári desszertet mutatok most, üdítően savanykás ízvilággal és krémesen könnyed textúrával, ami ráadásul villámgyors, nagyon egyszerű, és nagyon-nagyon finom! És még egészséges is. 😉 A savanykásásságért a rebarbara felel, aminek most nagyon szezonja van, szerencsére mostanában egyre több helyen lehet kapni, nem olyan ritkaság már a zöldségesnél, mint néhány évvel ezelőtt volt. Ez már csak azért is… Tovább »

Epres brownie ricottával

­ Pihe-puha, krémesen csokis és epres brownie készült nálam a minap. Miközben az eper puhára sült a tetején, a leve egy kicsit átitatta a brownie tésztáját – garantáltan lágyan, brownie-san puha lesz a végeredmény, és az ízek is könnyen összeérnek. Az epres ricottatortánál már láttuk, hogy a ricotta és az eper mennyire szeretik egymást. Akkor a… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!