SweetHome

Banánjégkrém eperlekvárral – 3 hozzávalóból

Még van néhány meleg hetünk a nyárból, ezért összedobtam egy jó kis gyümölcsös ízű jégkrémet, mielőtt az ősziesebb ízű fagyikra váltanánk. A jégkrémek a szokásos rohanás jegyében születtek, vagyis más elfoglaltságok miatt egy nagyon gyors megoldást kellett találnom valami hűsítő finomság elkészítésére. Ja, és akciós volt a banán. 😀 Vettem még mellé egy joghurtot (görög… Tovább »

Fehércsokoládés túrótorta

Ez a torta édesen fehércsokis és túrós, közepén egy vékony csokiréteggel, ami helyrebillenti az egyensúlyt, kihúzza az egyhangúságból, így színében és ízében is kerek az összkép. Én pedig most áldom magam azért, hogy előre szoktam dolgozni, bár ez nézőpont kérdése, értelmezhető úgy is, hogy egy megsütött süti mindig egy-két héttel később kerül fel a blogra 😛 – mindenesetre… Tovább »

Mákos pohárkrém

Azt vettem észre, hogy a legjobb sütijeim megalkotásának két, egymással tökéletesen ellentétes módja létezik: az egyik, ha napokig járatom rajta az agyam, amíg rá nem jövök a tökéletesre, a másik pedig az, amikor iszonyatosan idő szűkében vagyok, és gyorsan kell kitalálnom a desszertet, hogy útba tudjak még ejteni egy boltot, ha szükséges lenne. Most a… Tovább »

Meggyes-diós-mákos-vaníliapudingos palacsintatorta

A Süss, Alkoss, Díszíts! (SAD!) 29. fordulójának alkalmából Csokoládé Reformer felhívásának témája: Nagyi titka. Nagyon jó téma, és igazából könnyű is lehetne, mert sütés terén majdnem mindent, amit most tudok, a Nagymamámtól tanultam – de ugyanakkor nehéz volt választani, túl sok a lehetőség… Ő csinálta ugyanis a legfinomabb pogácsákat a világon, a szalagos fánkján mindig szép… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!