SweetHome

Máglyarakás sós karamell öntettel

A máglyarakás régi nagy kedvencem, a Nagymamám nagyon sokat csinált nekem régen – ó, hányszor írtam már ugyanezt a blogon más-más édességeknél… Újabb bizonyíték arra, hogy mennyire édesszájú gyerek voltam (vagyok 😀 ), és mennyire nagyon a kedvemben járt a Nagymamám! 🙂 Nem is volt kérdés, amikor a Food Network receptversenyére beküldendő édességeken gondolkodtam, hogy a máglyarakásnak… Tovább »

Zabpalacsinta Gundel módra

Nincs más ahhoz fogható érzés, mint amikor szombat reggel munkába siet az ember. Páran már pénteken is érezték, hogy nem lesz ez így jó, én próbáltam erősen arra koncentrálni, hogy ez csak egy második csütörtök a héten, nincsen semmi baj, csak arrébb toltuk egy nappal a pénteket, de aztán lesz majd szombat is. Igen ám,… Tovább »

Mákos-zabos keksz – két változatban

Hétvégén reggel szeretek egy kicsit korábban kelni, hogy miközben ébredezek, hallhassam a nem messze lakó fácánkakast, aki reggelente egyet-kettőt rikácsol. Ma a napfelkeltéről lemaradtam ugyan, de a fácánkakast volt szerencsém hallani. Lesettenkedtem halkan a konyhába reggelizni, majd felhoztam a szobába egy jó nagy kanna forró teát és egy csésze tejeskávét. Nincs is ennél jobb… Visszakuckóztam az ágyba a… Tovább »

Granola 3 változatban – jól variálható, finom gasztroajándék

Gasztrocuccot ajándékozni jó. Tuti sikert aratunk vele (ki nem szeret enni?), szívünk-lelkünk benne van, így törődést, gondoskodást is jelképez (szintén: ki nem szereti?), könnyen az adott személyiséghez alakíthatóak (ízben vagy formailag, de már azzal is más és más eredményt érhetünk el, ha ugyanazt a finomságot különféle stílusú dobozokba vagy üvegekbe tesszük), egészségesebbek, mint a boltban… Tovább »

Adventi kalács naptár

Egy igencsak rendhagyó adventi naptárat készítettem idén: minden napra jut egy finomság, de az egész előre elkészíthető, így decemberben már nincs vele nagy munkánk, mégis minden nap friss. Nem a megszokott csokis kalendárium, de egy téma köré épül az egész, viszont nap mint nap egy kicsit más, hogy változatos legyen. És nagyon finom. Elég kíváncsiak vagytok… Tovább »

Túrós blondie torta fehércsokoládéval

Néha olyan nehéz nevet adni egy sütinek, pedig látszólag a könnyű végéről közelítem meg a dolgot: igyekszem a sütit annak hívni, ami. Na de mi van akkor, ha egy süti egy kicsit ez, és egy kicsit az? Tehát mondjuk rendeltetés szerint torta, a tésztája kívülről lepényszerű, de ha beleharapok, akkor olyan puha nyammogós, mint egy… Tovább »

Csokis-mazsolás zabkekszek – fahéjas és kakaós változat

Hosszú héten vagyok túl, ez azt hiszem a blogon is meglátszik: új fejléc, új logó, új profilkép, Restaurant Day-re készülődés (bizony! lehet venni a sütijeimből! részletekhez kattints ide!), na meg a ma megosztott naptárak szerkesztgetése! 🙂 A fejlécre a cseresznyés csokitortám került, egyrészt, mert erre nagyon büszke vagyok, igazán jó ízhármast sikerült kitalálnom, másrészt pedig azért,… Tovább »

Karamell- és vaníliapuding házilag

A házi pudingnál nem sok jobb dolog létezik a világon: nincs benne semmi mesterséges aroma és egyéb adalék, és teljes mértékben mi határozzuk meg az ízeket – én például nem sajnáltam a vaníliát, mert szeretem, ha érezni lehet a vanília finom ízét; a karamell esetében viszont az aranyközéputat választottam, ezért ha valaki intenzívebb karamellízt szeretne elérni,… Tovább »

Almás pite karamell ganache-sal

Még karácsony óta adós vagyok egy recepttel, akkor készült ugyanis az alábbi képen látható pite, amiről az ünnepek alatti nagy jövés-menésben esélyem sem volt írni, és az évkezdési nagy felfordulásban is csak most jutottam el idáig. Hát igen, a fotó így nem tűnik aktuálisnak… De higgyétek el: nemcsak karácsonykor finom! Nézzük meg most mi is volt… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!