SweetHome

Fűszeres édesburgonya hasábok

Finom fűszeres, illatos, puha, édes nasi következik: hűvös téli estékhez, egy jó film, egy kényelmes kanapé és egy meleg pléd kombinációjához ajánlom. 😉 Tudtátok, hogy az édesburgonya nagyon egészséges? C-, B2 és B6- valamint E-vitaminokban gazdag, magas a kalcium, vas, magnézium, mangán, kálium, foszfor, nátrium, szelén, réz és cink tartalma, valamint fehérje is szép mennyiségben van benne. Alacsony a zsír- és… Tovább »

Mézeskalácsos forrócsoki

Karácsonyi ajándékot hoztam nektek: egy finom meleg, illatos forrócsokit. OK, nektek kell elkészíteni, de pár perc alatt kész, és egy kényelmes fotelba leülve, takaróba burkolózva nagyon-nagyon jólesik. Ez karácsonykor jár nekünk! 🙂 Finom illatos, mézeskalácsos, nagyobbak rummal vagy kávéval tuningolhatják, nem igényel nagy előkészületet az elkészítése, egy lábasban összefőzzük, és kész. Egy adaghoz írtam a… Tovább »

Granola 3 változatban – jól variálható, finom gasztroajándék

Gasztrocuccot ajándékozni jó. Tuti sikert aratunk vele (ki nem szeret enni?), szívünk-lelkünk benne van, így törődést, gondoskodást is jelképez (szintén: ki nem szereti?), könnyen az adott személyiséghez alakíthatóak (ízben vagy formailag, de már azzal is más és más eredményt érhetünk el, ha ugyanazt a finomságot különféle stílusú dobozokba vagy üvegekbe tesszük), egészségesebbek, mint a boltban… Tovább »

Mézeskalács-fűszeres tejfölpite

Igazi karácsonyi, krémes, selymes, lágy pitét mutatok most, ami könnyen, gyorsan elkészíthető, nincs benne semmi flanc, mégis mindenki többet szeretne még belőle, a finom krémessége elvarázsolja az embert. Ünnepi ebédekhez az ilyen típusú sütiket szeretem a legjobban, mert nem túl tömörek, ezért több fogás után is meg lehet kóstolni. A képen nem annyira látszik mint… Tovább »

Adventi kalács naptár

Egy igencsak rendhagyó adventi naptárat készítettem idén: minden napra jut egy finomság, de az egész előre elkészíthető, így decemberben már nincs vele nagy munkánk, mégis minden nap friss. Nem a megszokott csokis kalendárium, de egy téma köré épül az egész, viszont nap mint nap egy kicsit más, hogy változatos legyen. És nagyon finom. Elég kíváncsiak vagytok… Tovább »

Karamellás-mézeskalácsos teapuncs

Az utóbbi pár évben nem nagyon esett hó karácsony előtt, remélem idén fog még havazni! Tudom, macerás a hólapátolás, rizikósabb nekiindulni a karácsonyi kanosszajárásnak, de olyan szép! Ilyen időben egy kicsit nehezebb karácsonyra hangolódni, bár az adventi gyertyák és a 24 kis csizmácskába készített gyümölcstea elkortyolgatása esténként sokat segít ebben. Az adventi teanaptár nálunk tavaly… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!