SweetHome

Csokis-narancsos minikuglófok

Ez a süti egy „mi a szöszt süssek, ami finom, és még nincs fent a blogon” agyalás eredményeként született meg, valójában dunsztom sincs, hogy jutottam el a narancsos megoldásig, mindenesetre annyira befészkelte magát az ötlet a fejembe, hogy muszáj volt kiderítenem, hogy működik-e a dolog. Jelentem: működik, és nagyon-nagyon finom! A kelt tésztában az a… Tovább »

Kandírozott narancshéj

Kicsit hullámzó a karácsonyi hangulat most nálam: a sütik, illatok és a karácsonyi zene ugyan megteszi a hatását, de olyan nagy a rohanás, sok a meló és kevés időm marad pihenésre, hogy a fáradtság miatt néha kiürül nálam a karácsonyi hangulat küblije, és csak arra tudok koncentrálni, hogy mikor dőlhetek már be az ágyba. Hát… Tovább »

Crêpes Suzette – francia narancsos palacsinta

Kivételesen nem saját receptet hoztam (és előre szólok: a hetekben lesz még egy ilyen), de ez a palacsinta annyira jó, hogy muszáj volt… Picit ugyan változtattam rajta, de ettől még Crêpes Suzette maradt, csak a mi igényeinkre szabtam a dolgot, de erről majd később.  Próbáltam felkutatni a recept eredetét, egyes források szerint a szakács véletlenül gyújtotta… Tovább »

Narancsos csokoládémousse

A narancsos, erőteljes csokiíz és a légiesen könnyű textúra ellentéte teszi igazán naggyá ezt a pár kanálnyi, aprócska desszertet. Néhány napja Kisbogárnál és Praliné Zsuzsinál láttam a vizes csokoládémousse receptjét. Egyből tudtam, hogy a narancsleves verzióját ki kell próbálnom! Már a képeken is csodásan mutatott a csupa csoki habos mousse, és valóban igaz, amit mindketten írtak: ez a… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!