SweetHome

Rebarbarapudingos pite marcipánnal

Ó, hogy mennyire jó az, amikor az ember lánya hajnali 4-kor arra ébred, hogy ordibálnak a madarak… De komolyan, a madarak hajnali 4-kor nem szimplán csivitelnek, ilyenkor OOORDIBÁÁLNAK. (True story, saját fülemmel hallottam.) Félreértés ne essék, szeretem én az állatokat, aranyosak a madarak is, csak azt nem értem, hogy mi a fészkes fenét beszélnek meg ennyire… Tovább »

Túrós brownie-torta áfonyával

Sokan szokták kérdezni, hogy ennyi sütitől, amit sütök, hogy nem ragadnak rám a kilók rohamtempóban. Nos, van két jól bevált módszerem erre, egész jól működik mind a kettő. A leghatékonyabb trükk az elhízás ellen: mással kell megetetni a sütit. 🙂 Most komolyan: ha vendégségbe megyünk, viszünk sütit. Ha a városban beszélünk meg találkozót egy jóbaráttal,… Tovább »

Túrótorta őszibarackkal

„Néha az egyszerűbb jobb” jeligére készült ez a torta: az egész gyakorlatilag a túró frissességére és a finom, édes őszibarackra épít. Ez pedig csak jó lehet! 🙂 Ez egy nagyon könnyen elkészíthető, elronthatatlan torta – eddig nálam is tök jól ment a dolog, csak ugye esetemben ez fotózással szokott folytatódni, na ez már nem volt… Tovább »

Rizspuding pezsgős csokoládé ganache-sal

Az egész úgy kezdődött, hogy én nem kértem a pezsgőből, amivel kínáltak, mert nem szeretem. Ez aközben történt, miközben főztem a rizspuding összetevőit: a tejberizs már kész volt, a fűszeres szósz és a csoki ganache még csak félig. Az alapkoncepcióm az volt, hogy a ganache-t egy kis bodzaszörppel ízesítem, de aztán ezt elvetettem, amikor a… Tovább »

Csokoládés pavlova torta ribizlivel – 2. blogszülinap

Volt itt egy blogszülinap, szám szerint a második! Egészen pontosan október 1-jén lett két éves a SweetHome blog, de akkora pörgés volt az életemben, hogy csak most tudtam felvenni a fonalat (vagy talán inkább habverőt… 🙂 ), de ahogy mondani szokták: ami késik, nem múlik! A blogszülinap nagy dolog – legalábbis nekem az, én nagyon örülök,… Tovább »

Barackos-müzlis pohárdesszert vaníliafagyival

Igazi nyárbúcsúztató uzsonna! 🙂 Nagyon szeretem a gyümölcsös müzlikeveréket, azt a fajtát, amiben nemcsak mazsola, hanem többféle gyümölcs is van, a kedvencem benne a szárított banánszelet – na meg az, hogy többféle gabona keveréke van a müzliben. Az ilyen keverék müzliben az a legjobb, hogy már önmagában elég változatos ahhoz, hogy ne nagyon legyen benne két… Tovább »

Ribizlis-meggyes kekszes szelet

Azt hiszem abban egyetérthetünk, hogy a legjobb desszertek azok, amik gyorsan és egyszerűen elkészíthetők és jól variálhatók, így a már rutinból összeállított süti sem lesz unalmas, mert mindig tudunk valami újat vinni bele. Ez a tejfölös-kekszes süti sem új találmány, én lekvárral kevert tejfölös krémmel ismertem meg, de most egy kicsit máshogy készítettem, legfőképpen azért,… Tovább »

Banánjégkrém eperlekvárral – 3 hozzávalóból

Még van néhány meleg hetünk a nyárból, ezért összedobtam egy jó kis gyümölcsös ízű jégkrémet, mielőtt az ősziesebb ízű fagyikra váltanánk. A jégkrémek a szokásos rohanás jegyében születtek, vagyis más elfoglaltságok miatt egy nagyon gyors megoldást kellett találnom valami hűsítő finomság elkészítésére. Ja, és akciós volt a banán. 😀 Vettem még mellé egy joghurtot (görög… Tovább »

Ribizlis túrós pite

A nyári meleg napok legjobb süteménye egy könnyed, friss, hideg pite: ebben az esetben túróval és ribizlivel. Mostanában nagyon sok a munkám és kevés a szabadidőm, ezért mindenképpen valami gyors édességet szerettem volna készíteni, valamint a nagy melegre való tekintettel fontos szempont volt az is, hogy ne valami tömény, krémes süti legyen, hanem inkább valami könnyebb,… Tovább »

Gyümölcsös csokoládétorta Zila formában

Volt nekem egy szülinapom, pontosan két héttel ezelőtt, arra készült ez a torta. Na nem kell sajnálni, nem azért csináltam magamnak tortát, mert senki más nem csinált volna, hanem mert imádok sütni. 🙂 Kaptam egy másikat ajándékba, de nem akarok más tortájával ékeskedni, mutatom inkább azt, amit én készítettem! Csokis tortát szerettem volna, nagyon csokisat,… Tovább »

Diós csokoládé-vanília pite – Csilla sütije

Volt egyszer egy kávés játékunk, emlékeztek? Erre a játékra én egy személyre szabott süteményt ajánlottam fel: néhány kérdéssel feltérképeztem a nyertes ízlésvilágát, és ez alapján készítettem neki egy hozzá jól passzoló süteményt. Ezt a sütit Incze Csilla nyerte egy nyaralásról hozott kávéscsészében fotózott diótejes kávéval – erről a csészéről mindig a napfény és a tengerpart jut eszébe, nem… Tovább »

Ribizlis sajttorta

A nyári nagy meleget nehezen viselem ugyan, de egy előnye tagadhatatlanul van a nyárnak: érnek a finom bogyós gyümölcsök! Már javában tart az eperszezon, és lassan érik a ribizli is, néhány nap, és már ribizlit is minden zöldségesnél lehet kapni. Gyerekkoromban imádtam a ribizlit, marokszámra ettem magában, frissen szedve a Nagymamám ribizlibokráról (mosatlanul – remélem… Tovább »

Guru pohárkrém gyereknapra

… avagy túró rudi de luxe, kanalazható formában. 🙂 Három cukorfalat fog ilyet kapni tőlem ajándékként, Mickey egeres poharakkal együtt, de hogy biztosan tudjam, hogy finomat kapnak (na meg hogy le tudjam fotózni 🙂 ), már jó előre elkészítettem belőle egy próba adagot. (Szóval, bocs, srácok, nem ti esztek először a poharakból… Remélem nem haragszotok!… Tovább »

Mákos pohárkrém

Azt vettem észre, hogy a legjobb sütijeim megalkotásának két, egymással tökéletesen ellentétes módja létezik: az egyik, ha napokig járatom rajta az agyam, amíg rá nem jövök a tökéletesre, a másik pedig az, amikor iszonyatosan idő szűkében vagyok, és gyorsan kell kitalálnom a desszertet, hogy útba tudjak még ejteni egy boltot, ha szükséges lenne. Most a… Tovább »

Crème brûlée

Édes, krémes, francia, szép, egyszerű és flancolós egyszerre – szerintem ilyen az igazi crème brûlée. Emiatt igazán megéri beszerezni egy szakácsfáklyát! Na meg elkészíteni néhány habcsókot – a tojás kettéválasztása miatt ugyanis a legtöbben együtt készítik a kettőt, nagyon jó kis trükk ez. 🙂 Olyan jó, hogy tavasz van! Gyönyörűen virágzik a repce, csodaszép sárga,… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!