SweetHome

Csokis-mogyorós ropi

Annyi, de annyi minden történt velem mostanában, amiről már annyira szerettem volna itt is írni, de most aztán tényleg nagyon elsodort minden mindent, és iszonyat nehezen találok időt a blogra. Persze azért nem merült teljesen feledésbe a dolog, sütöttem ezt-azt mostanában, sőt, olyan desszert is készült, aminek a receptje nem itt a blogon végzi, hanem a Kifőztük gasztromagazinban… Tovább »

Néró aszalt fügével

Minden sütinek van egy sztorija, és szinte minden ilyen sztori máshogy kezdődik. A Néró sztorija úgy kezdődött, hogy meg akartam tanulni kezelni ezt a lágyabb fajta omlós tésztát. Nos, kell még gyakorolni, bár az igazsághoz hozzátartozik, hogy ha lett volna itthon habzsák, akkor valószínűleg első próbálkozásra is jobban megy a dolog, de fene tudja, ez már… Tovább »

Almás csokitorta sós mogyorós karamellel

Ez egy igazi ütős torta lett, tömény és finom és csokis és karamellás, kicsit sós mogyorós és az alma is nagyon kell bele… Kicsit csalóka is, hogy az almás réteg látszik a legvastagabbnak – valójában tömegében inkább a csoki dominál, és ez így is van jól. Ez nem az a torta, amit egy többfogásos ebéd után… Tovább »

Mákos-almás pite

Most már hivatalos: ez a pitetészta a kedvenc pitetésztám a világon! Ez nem olyan, aminek meghagyja az ember a szélét, amin már nincs töltelék – mert ez bizony önmagában is finom. Azért biztos ami biztos, megtöltöttem egy jó adag mákos és almás töltelékkel is, így, rétegesen, mert így az igazi. 🙂 A pitékben az a jó,… Tovább »

Almás-karamellás brownie

A brownie a kedvenc sütim, csokis és puha, bármit készítünk belőle, az csak jó lehet. A brownie nagyon jó pl. fahéjjal, mogyoróval és sós karamellel, ricottával vagy sütőtökkel, és nagyon jó almával is. Egy almás-zabos verziót készítettem már régebben, ott a tésztát pakoltam meg annyi almával, hogy nagyon finom, szaftos-puha lesz az egész, most viszont a süti… Tovább »

Sütőtökös brownie

Tudjátok, miért jó az ősz? Nekem most legfőképp a körtés-almás-banános turmix, a szép sárga falevelek és a sütőtök miatt ez a kedvenc évszakom. (Legalábbis most. A tél majd a mézeskalácsfűszer, a tavasz a bodza, a nyár pedig a jegeskávé miatt lesz a kedvencem, szóval nem kell engem félteni 🙂 )  Most egy réteges, felül nagyon… Tovább »

Fahéjas-karamellás mogyoró

Tegnap olyan szép, igazi őszi, sárga leveles, napsütéses idő volt, hogy muszáj volt összedobnom valami gyors finomságot, amivel kimehetek a kertbe fotózni, hogy kiélvezhessem a szép időt. Na jó, utána felszedtem a diót is a fa alól és összehúztam a faleveleket, ha már felálltam a számítógép mellől és felvettem a cipőt meg a kabátot, de a… Tovább »

Almás-sütőtökös morzsás süti karamellel

Nagymamám sokszor sütötte meg ezt a sütit, imádtuk, nemcsak azért, mert gyorsan kész, hanem azért is, mert istenien finom a tésztája. Most újítottam rajta kicsit – na nem a tésztán, az úgy tökéletes, ahogy van, hanem a tölteléken: a sütit megtöltöttem egy jó adag ősszel, illatos-fűszeres mindent-bele töltelékkel. A süti eredeti neve gyors almás süti –… Tovább »

Csokis-diós keksz

Az előző posztomban már meséltem a Nagyi titka Sütimester pályázatról, amelynek kapcsán útravaló, kirándulós süteményeket kell készíteni, és amire az előző posztban a csokis-narancsos minikugkófokról írtam. Nos, nem álltam meg a minikuglófoknál, készítettem más finomságot is, méghozzá egy adag ropogtatnivalót, amit akár útközben is elővehet az ember kirándulás közben, hogy nyerjen egy kis energiát. Csokival… Tovább »

Crème brûlée

Édes, krémes, francia, szép, egyszerű és flancolós egyszerre – szerintem ilyen az igazi crème brûlée. Emiatt igazán megéri beszerezni egy szakácsfáklyát! Na meg elkészíteni néhány habcsókot – a tojás kettéválasztása miatt ugyanis a legtöbben együtt készítik a kettőt, nagyon jó kis trükk ez. 🙂 Olyan jó, hogy tavasz van! Gyönyörűen virágzik a repce, csodaszép sárga,… Tovább »

Csokimentő brownie

Figyelem! A húsvétról megmaradt csokik, bonbonok, kekszek gyors eltüntetésére jön egy szuper recept! 🙂 Az ilyen ünnepekkor mindig összegyűlnek az édességek: ahol gyerekek vannak, ott azért, mert fű-fa-virágtól kapnak csokikat, máshol pedig azért, mert majd jönnek a vendégek, ki tudja hányan, ki tudja mennyi gyerekkel, nehogymár csoki nélkül maradjanak. Viszont ilyenkor annyi süti van, hogy… Tovább »

Habcsók kétszer – hogy mindenki megtalálja a kedvencét

Annyi, de annyi minden mesélni valóm van! Először is, még most péntekig lehet szavazni a Food Network versenyén három sütimre (itt, itt és itt), ami duplán jó dolog: nektek azért, mert ha szavaztok, akkor értékes ajándékcsomagot nyerhettek, nekem pedig azért, mert amelyik recept bekerül a 15 legtöbb szavazatot kapott közé, arra a zsűri vet egy pillantást, ezek… Tovább »

Máglyarakás sós karamell öntettel

A máglyarakás régi nagy kedvencem, a Nagymamám nagyon sokat csinált nekem régen – ó, hányszor írtam már ugyanezt a blogon más-más édességeknél… Újabb bizonyíték arra, hogy mennyire édesszájú gyerek voltam (vagyok 😀 ), és mennyire nagyon a kedvemben járt a Nagymamám! 🙂 Nem is volt kérdés, amikor a Food Network receptversenyére beküldendő édességeken gondolkodtam, hogy a máglyarakásnak… Tovább »

Sós karamellás-földimogyorós brownie

Ez a süti még a múlt héten készült, vendégségbe vittük egy barátunkhoz vacsorára. Rengeteget agyaltam azon, hogy milyen brownie-t süssek – bár már az is valami, hogy annyit tudtam, hogy brownie-t szeretnék, aminek pedig két nagyon egyszerű oka van: jól szeletelhető akár pici szeletkékre is, valamint a brownie az igazi erősségem, és ez a két… Tovább »

Zabpalacsinta Gundel módra

Nincs más ahhoz fogható érzés, mint amikor szombat reggel munkába siet az ember. Páran már pénteken is érezték, hogy nem lesz ez így jó, én próbáltam erősen arra koncentrálni, hogy ez csak egy második csütörtök a héten, nincsen semmi baj, csak arrébb toltuk egy nappal a pénteket, de aztán lesz majd szombat is. Igen ám,… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!