SweetHome

Csokoládés pavlova torta ribizlivel – 2. blogszülinap

Volt itt egy blogszülinap, szám szerint a második! Egészen pontosan október 1-jén lett két éves a SweetHome blog, de akkora pörgés volt az életemben, hogy csak most tudtam felvenni a fonalat (vagy talán inkább habverőt… 🙂 ), de ahogy mondani szokták: ami késik, nem múlik! A blogszülinap nagy dolog – legalábbis nekem az, én nagyon örülök,… Tovább »

Ribizlis-meggyes kekszes szelet

Azt hiszem abban egyetérthetünk, hogy a legjobb desszertek azok, amik gyorsan és egyszerűen elkészíthetők és jól variálhatók, így a már rutinból összeállított süti sem lesz unalmas, mert mindig tudunk valami újat vinni bele. Ez a tejfölös-kekszes süti sem új találmány, én lekvárral kevert tejfölös krémmel ismertem meg, de most egy kicsit máshogy készítettem, legfőképpen azért,… Tovább »

Ribizlis túrós pite

A nyári meleg napok legjobb süteménye egy könnyed, friss, hideg pite: ebben az esetben túróval és ribizlivel. Mostanában nagyon sok a munkám és kevés a szabadidőm, ezért mindenképpen valami gyors édességet szerettem volna készíteni, valamint a nagy melegre való tekintettel fontos szempont volt az is, hogy ne valami tömény, krémes süti legyen, hanem inkább valami könnyebb,… Tovább »

Gyümölcsös csokoládétorta Zila formában

Volt nekem egy szülinapom, pontosan két héttel ezelőtt, arra készült ez a torta. Na nem kell sajnálni, nem azért csináltam magamnak tortát, mert senki más nem csinált volna, hanem mert imádok sütni. 🙂 Kaptam egy másikat ajándékba, de nem akarok más tortájával ékeskedni, mutatom inkább azt, amit én készítettem! Csokis tortát szerettem volna, nagyon csokisat,… Tovább »

Ribizlis sajttorta

A nyári nagy meleget nehezen viselem ugyan, de egy előnye tagadhatatlanul van a nyárnak: érnek a finom bogyós gyümölcsök! Már javában tart az eperszezon, és lassan érik a ribizli is, néhány nap, és már ribizlit is minden zöldségesnél lehet kapni. Gyerekkoromban imádtam a ribizlit, marokszámra ettem magában, frissen szedve a Nagymamám ribizlibokráról (mosatlanul – remélem… Tovább »

Eperhab ribizlivel – villámgyorsan, 3 hozzávalóból

A mai rohanós világban kulcsfontosságú, hogyan tud gazdálkodni az ember az idejével, ezért aztán mindenki bevet valamit, hogy hatékonyabban tudjon működni – akár tudatosan, akár nem. Van, aki naptárat használ, van, aki a hűtő ajtaját vagy az íróasztal környékét nyomja tele fecnikkel, van, aki telefonos alkalmazásban jegyzi fel a teendőit – de a gyökere mindnek… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!