SweetHome

Sajtgolyó

Ha már a könyökünkön jön ki a sok tömény édesség (oké, nem sűrűn van ilyen, de mégiscsak karácsony volt…), akkor jó néha valami sósat, valami könnyűt enni. Ebből indultam ki, mikor azon gondolkodtam, hogy milyen nasit készítsek, mert már nagyon sütifotózhatnékom volt, csak épp nem volt mit. A sajtgolyó mellett több érv is szólt: finom,… Tovább »

Granola 3 változatban – jól variálható, finom gasztroajándék

Gasztrocuccot ajándékozni jó. Tuti sikert aratunk vele (ki nem szeret enni?), szívünk-lelkünk benne van, így törődést, gondoskodást is jelképez (szintén: ki nem szereti?), könnyen az adott személyiséghez alakíthatóak (ízben vagy formailag, de már azzal is más és más eredményt érhetünk el, ha ugyanazt a finomságot különféle stílusú dobozokba vagy üvegekbe tesszük), egészségesebbek, mint a boltban… Tovább »

Almás karamellpuding pohárkrém csokival és tojáshabbal

Igazi novemberi sütit hoztam most, annyira, hogy ez került a novemberi naptáras háttérképeimre is – olyan finom édes, almás, kicsit fűszeres, testet-lelket melengető édesség ez, amire mindig hazafelé menet gondolok a hűvös buszmegállóban várva… Aránylag gyorsan elkészíthető, úgyhogy egyik este teljesült is ez az „álmom”, még melegen belapátoltam egy adaggal! 🙂 A habsipka a tetején kettős… Tovább »

Quiche Alsacienne póréhagymával

Végre itt a tavasz, kisütött a nap! Ez a kedvenc évszakom, főleg amióta láttam, hogy a norvég tavasz milyen gyönyörű és vidám. Norvégiában arról veszed észre, hogy tavaszodik, hogy kezdenek előkerülni a kesztyűk a hókupacok mélyéről. Ez nem vicc, teljes mértékben igaz! De van még két, tisztán felismerhető és elkülöníthető nap, ami a tél végét… Tovább »

Őszi fahéjas fűszerkeverék

Az eredeti tervem az volt, hogy egy almás turmix receptet osztok most meg, de ezt elnapoltam, egy egészen egyszerű okból kifolyólag: kell bele egy kicsi a legújabb kedvenc fűszerkeverékemből, az őszi fűszerkeverékből. 🙂 Tudom, hogy lehet a boltban kapni almáspite fűszerkeveréket (talán többfélét is), és azt is tudom, hogy legalább ezer meg egy recept kering… Tovább »

Almás-mogyorós kefires szelet

A hétvégén almaillatban fürdött a konyha, a munkahelyemen ugyanis lehetőség volt arra, hogy termelőtől rendeljünk almát, pesti viszonylatban igen jutányos áron. Mivel előre kellett rendelni, és nem voltam biztos abban, hogy lesz autós fuvar az almák megérkezésének napján, ezért csak 14 kilót rendeltem. (Egyébként ezt sem tudom, hogy gondoltam, hogy haza tudom cipelni, de úgy… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!