SweetHome

Rebarbarapudingos pite marcipánnal

Ó, hogy mennyire jó az, amikor az ember lánya hajnali 4-kor arra ébred, hogy ordibálnak a madarak… De komolyan, a madarak hajnali 4-kor nem szimplán csivitelnek, ilyenkor OOORDIBÁÁLNAK. (True story, saját fülemmel hallottam.) Félreértés ne essék, szeretem én az állatokat, aranyosak a madarak is, csak azt nem értem, hogy mi a fészkes fenét beszélnek meg ennyire… Tovább »

Rizspuding pezsgős csokoládé ganache-sal

Az egész úgy kezdődött, hogy én nem kértem a pezsgőből, amivel kínáltak, mert nem szeretem. Ez aközben történt, miközben főztem a rizspuding összetevőit: a tejberizs már kész volt, a fűszeres szósz és a csoki ganache még csak félig. Az alapkoncepcióm az volt, hogy a ganache-t egy kis bodzaszörppel ízesítem, de aztán ezt elvetettem, amikor a… Tovább »

Kardamomfelfújt pite

Pihe-puha, lágyan krémes és nagyon karácsony illatú pitét készítettem: egy kardamomfelfújt-pitét. Első ránézésre a semleges színe miatt nem látszik, de tényleg karakteres ízű ez a pite; a célom az volt, hogy egy igazán karácsony ízű sütit készítsek, aminek az erős fűszerességét nagyon jól ellensúlyozza a lágy textúrája. A kardomomot még Norvégiában szerettem meg, a skandinávok… Tovább »

Mákos-almás pite

Most már hivatalos: ez a pitetészta a kedvenc pitetésztám a világon! Ez nem olyan, aminek meghagyja az ember a szélét, amin már nincs töltelék – mert ez bizony önmagában is finom. Azért biztos ami biztos, megtöltöttem egy jó adag mákos és almás töltelékkel is, így, rétegesen, mert így az igazi. 🙂 A pitékben az a jó,… Tovább »

Almás-karamellás brownie

A brownie a kedvenc sütim, csokis és puha, bármit készítünk belőle, az csak jó lehet. A brownie nagyon jó pl. fahéjjal, mogyoróval és sós karamellel, ricottával vagy sütőtökkel, és nagyon jó almával is. Egy almás-zabos verziót készítettem már régebben, ott a tésztát pakoltam meg annyi almával, hogy nagyon finom, szaftos-puha lesz az egész, most viszont a süti… Tovább »

Almás-sütőtökös morzsás süti karamellel

Nagymamám sokszor sütötte meg ezt a sütit, imádtuk, nemcsak azért, mert gyorsan kész, hanem azért is, mert istenien finom a tésztája. Most újítottam rajta kicsit – na nem a tésztán, az úgy tökéletes, ahogy van, hanem a tölteléken: a sütit megtöltöttem egy jó adag ősszel, illatos-fűszeres mindent-bele töltelékkel. A süti eredeti neve gyors almás süti –… Tovább »

Diós csokoládé-vanília pite – Csilla sütije

Volt egyszer egy kávés játékunk, emlékeztek? Erre a játékra én egy személyre szabott süteményt ajánlottam fel: néhány kérdéssel feltérképeztem a nyertes ízlésvilágát, és ez alapján készítettem neki egy hozzá jól passzoló süteményt. Ezt a sütit Incze Csilla nyerte egy nyaralásról hozott kávéscsészében fotózott diótejes kávéval – erről a csészéről mindig a napfény és a tengerpart jut eszébe, nem… Tovább »

Bambi kétszersült aszalt fügével

… az Őzike és Hóvirág kétszersült emlékére, csak sokkal rafináltabban! 🙂  Egy időben nagyon szerettem az Őzike és a Hóvirág kétszersülteket, mostanában már nem is szoktam vele találkozni a boltokban, úgyhogy egy kis info annak, aki lemaradt erről az azt hiszem múlt rendszerből származó kétszersültről, ami egyébként minőségben simán felülmúlja nyugati származású társait: az Őzike sós,… Tovább »

Csokis-narancsos minikuglófok

Ez a süti egy „mi a szöszt süssek, ami finom, és még nincs fent a blogon” agyalás eredményeként született meg, valójában dunsztom sincs, hogy jutottam el a narancsos megoldásig, mindenesetre annyira befészkelte magát az ötlet a fejembe, hogy muszáj volt kiderítenem, hogy működik-e a dolog. Jelentem: működik, és nagyon-nagyon finom! A kelt tésztában az a… Tovább »

Guru pohárkrém gyereknapra

… avagy túró rudi de luxe, kanalazható formában. 🙂 Három cukorfalat fog ilyet kapni tőlem ajándékként, Mickey egeres poharakkal együtt, de hogy biztosan tudjam, hogy finomat kapnak (na meg hogy le tudjam fotózni 🙂 ), már jó előre elkészítettem belőle egy próba adagot. (Szóval, bocs, srácok, nem ti esztek először a poharakból… Remélem nem haragszotok!… Tovább »

Crème brûlée

Édes, krémes, francia, szép, egyszerű és flancolós egyszerre – szerintem ilyen az igazi crème brûlée. Emiatt igazán megéri beszerezni egy szakácsfáklyát! Na meg elkészíteni néhány habcsókot – a tojás kettéválasztása miatt ugyanis a legtöbben együtt készítik a kettőt, nagyon jó kis trükk ez. 🙂 Olyan jó, hogy tavasz van! Gyönyörűen virágzik a repce, csodaszép sárga,… Tovább »

Máglyarakás sós karamell öntettel

A máglyarakás régi nagy kedvencem, a Nagymamám nagyon sokat csinált nekem régen – ó, hányszor írtam már ugyanezt a blogon más-más édességeknél… Újabb bizonyíték arra, hogy mennyire édesszájú gyerek voltam (vagyok 😀 ), és mennyire nagyon a kedvemben járt a Nagymamám! 🙂 Nem is volt kérdés, amikor a Food Network receptversenyére beküldendő édességeken gondolkodtam, hogy a máglyarakásnak… Tovább »

Sós karamellás-földimogyorós brownie

Ez a süti még a múlt héten készült, vendégségbe vittük egy barátunkhoz vacsorára. Rengeteget agyaltam azon, hogy milyen brownie-t süssek – bár már az is valami, hogy annyit tudtam, hogy brownie-t szeretnék, aminek pedig két nagyon egyszerű oka van: jól szeletelhető akár pici szeletkékre is, valamint a brownie az igazi erősségem, és ez a két… Tovább »

Zabpalacsinta Gundel módra

Nincs más ahhoz fogható érzés, mint amikor szombat reggel munkába siet az ember. Páran már pénteken is érezték, hogy nem lesz ez így jó, én próbáltam erősen arra koncentrálni, hogy ez csak egy második csütörtök a héten, nincsen semmi baj, csak arrébb toltuk egy nappal a pénteket, de aztán lesz majd szombat is. Igen ám,… Tovább »

Kókuszos pandatorta

„Kókuszos pandatortát kérünk” – érkezett a rendelés. A tortát unokaöcsém választotta a nővéremnek szülinapjára, nagyon jószívű gyerek, mert a panda a kedvenc állata, kókusszal lehet a legszebb pandatortát készíteni – és ő az anyukájának tökéleteset akart. Először egy pillanatra megijedtem, na nem a panda hozta rám a frászt, hanem a kókusz, merthogy én a kókuszt nem… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!