SweetHome

Rebarbarapudingos pite marcipánnal

Ó, hogy mennyire jó az, amikor az ember lánya hajnali 4-kor arra ébred, hogy ordibálnak a madarak… De komolyan, a madarak hajnali 4-kor nem szimplán csivitelnek, ilyenkor OOORDIBÁÁLNAK. (True story, saját fülemmel hallottam.) Félreértés ne essék, szeretem én az állatokat, aranyosak a madarak is, csak azt nem értem, hogy mi a fészkes fenét beszélnek meg ennyire… Tovább »

Túrós brownie-torta áfonyával

Sokan szokták kérdezni, hogy ennyi sütitől, amit sütök, hogy nem ragadnak rám a kilók rohamtempóban. Nos, van két jól bevált módszerem erre, egész jól működik mind a kettő. A leghatékonyabb trükk az elhízás ellen: mással kell megetetni a sütit. 🙂 Most komolyan: ha vendégségbe megyünk, viszünk sütit. Ha a városban beszélünk meg találkozót egy jóbaráttal,… Tovább »

Néró aszalt fügével

Minden sütinek van egy sztorija, és szinte minden ilyen sztori máshogy kezdődik. A Néró sztorija úgy kezdődött, hogy meg akartam tanulni kezelni ezt a lágyabb fajta omlós tésztát. Nos, kell még gyakorolni, bár az igazsághoz hozzátartozik, hogy ha lett volna itthon habzsák, akkor valószínűleg első próbálkozásra is jobban megy a dolog, de fene tudja, ez már… Tovább »

Almás csokitorta sós mogyorós karamellel

Ez egy igazi ütős torta lett, tömény és finom és csokis és karamellás, kicsit sós mogyorós és az alma is nagyon kell bele… Kicsit csalóka is, hogy az almás réteg látszik a legvastagabbnak – valójában tömegében inkább a csoki dominál, és ez így is van jól. Ez nem az a torta, amit egy többfogásos ebéd után… Tovább »

Rizspuding pezsgős csokoládé ganache-sal

Az egész úgy kezdődött, hogy én nem kértem a pezsgőből, amivel kínáltak, mert nem szeretem. Ez aközben történt, miközben főztem a rizspuding összetevőit: a tejberizs már kész volt, a fűszeres szósz és a csoki ganache még csak félig. Az alapkoncepcióm az volt, hogy a ganache-t egy kis bodzaszörppel ízesítem, de aztán ezt elvetettem, amikor a… Tovább »

Gyors gesztenyetorta

Villámgyorsan elkészíthető süti receptet keresel? Megtaláltad, ez a gesztenyetorta nagyon gyorsan és egyszerűen elkészíthető. Elronthatatlan, és még finom is! 🙂 Gyors gesztenyetorta Hozzávalók: a piskótához: 3 tojás 3 ek. cukor 2 ek. liszt 1 ek. kakaópor a krémhez: 250 g gesztenyepüré (kiolvasztva, de hűtőhidegen) 250 ml hideg tejszín a tetejére: 50 g étcsokoládé aki szereti, tálaláskor… Tovább »

Hogyan süssünk tökéletes brownie-t? – Aszalt vörösáfonyás brownie

A tökéletes brownie titka az állaga: szétolvad a szájban, tartalmas, de mégis puha és lágy, belül csokival tele, és a tetején egy leheletvékony repedezett réteggel. Imádom a brownie-t, mert olyan sokféleképpen készíthető, hogy minden alkalomhoz találunk egy jól passzoló verziót, és mert már az alap brownie is nagyon finom, nem is túl száraz, nem is… Tovább »

Kardamomfelfújt pite

Pihe-puha, lágyan krémes és nagyon karácsony illatú pitét készítettem: egy kardamomfelfújt-pitét. Első ránézésre a semleges színe miatt nem látszik, de tényleg karakteres ízű ez a pite; a célom az volt, hogy egy igazán karácsony ízű sütit készítsek, aminek az erős fűszerességét nagyon jól ellensúlyozza a lágy textúrája. A kardomomot még Norvégiában szerettem meg, a skandinávok… Tovább »

Mákos-almás pite

Most már hivatalos: ez a pitetészta a kedvenc pitetésztám a világon! Ez nem olyan, aminek meghagyja az ember a szélét, amin már nincs töltelék – mert ez bizony önmagában is finom. Azért biztos ami biztos, megtöltöttem egy jó adag mákos és almás töltelékkel is, így, rétegesen, mert így az igazi. 🙂 A pitékben az a jó,… Tovább »

Almás-karamellás brownie

A brownie a kedvenc sütim, csokis és puha, bármit készítünk belőle, az csak jó lehet. A brownie nagyon jó pl. fahéjjal, mogyoróval és sós karamellel, ricottával vagy sütőtökkel, és nagyon jó almával is. Egy almás-zabos verziót készítettem már régebben, ott a tésztát pakoltam meg annyi almával, hogy nagyon finom, szaftos-puha lesz az egész, most viszont a süti… Tovább »

Sütőtökös brownie

Tudjátok, miért jó az ősz? Nekem most legfőképp a körtés-almás-banános turmix, a szép sárga falevelek és a sütőtök miatt ez a kedvenc évszakom. (Legalábbis most. A tél majd a mézeskalácsfűszer, a tavasz a bodza, a nyár pedig a jegeskávé miatt lesz a kedvencem, szóval nem kell engem félteni 🙂 )  Most egy réteges, felül nagyon… Tovább »

Csokoládés pavlova torta ribizlivel – 2. blogszülinap

Volt itt egy blogszülinap, szám szerint a második! Egészen pontosan október 1-jén lett két éves a SweetHome blog, de akkora pörgés volt az életemben, hogy csak most tudtam felvenni a fonalat (vagy talán inkább habverőt… 🙂 ), de ahogy mondani szokták: ami késik, nem múlik! A blogszülinap nagy dolog – legalábbis nekem az, én nagyon örülök,… Tovább »

Almás-sütőtökös morzsás süti karamellel

Nagymamám sokszor sütötte meg ezt a sütit, imádtuk, nemcsak azért, mert gyorsan kész, hanem azért is, mert istenien finom a tésztája. Most újítottam rajta kicsit – na nem a tésztán, az úgy tökéletes, ahogy van, hanem a tölteléken: a sütit megtöltöttem egy jó adag ősszel, illatos-fűszeres mindent-bele töltelékkel. A süti eredeti neve gyors almás süti –… Tovább »

Ribizlis túrós pite

A nyári meleg napok legjobb süteménye egy könnyed, friss, hideg pite: ebben az esetben túróval és ribizlivel. Mostanában nagyon sok a munkám és kevés a szabadidőm, ezért mindenképpen valami gyors édességet szerettem volna készíteni, valamint a nagy melegre való tekintettel fontos szempont volt az is, hogy ne valami tömény, krémes süti legyen, hanem inkább valami könnyebb,… Tovább »

Gyümölcsös csokoládétorta Zila formában

Volt nekem egy szülinapom, pontosan két héttel ezelőtt, arra készült ez a torta. Na nem kell sajnálni, nem azért csináltam magamnak tortát, mert senki más nem csinált volna, hanem mert imádok sütni. 🙂 Kaptam egy másikat ajándékba, de nem akarok más tortájával ékeskedni, mutatom inkább azt, amit én készítettem! Csokis tortát szerettem volna, nagyon csokisat,… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!