SweetHome

Rebarbarapudingos pite marcipánnal

Ó, hogy mennyire jó az, amikor az ember lánya hajnali 4-kor arra ébred, hogy ordibálnak a madarak… De komolyan, a madarak hajnali 4-kor nem szimplán csivitelnek, ilyenkor OOORDIBÁÁLNAK. (True story, saját fülemmel hallottam.) Félreértés ne essék, szeretem én az állatokat, aranyosak a madarak is, csak azt nem értem, hogy mi a fészkes fenét beszélnek meg ennyire… Tovább »

Túrós brownie-torta áfonyával

Sokan szokták kérdezni, hogy ennyi sütitől, amit sütök, hogy nem ragadnak rám a kilók rohamtempóban. Nos, van két jól bevált módszerem erre, egész jól működik mind a kettő. A leghatékonyabb trükk az elhízás ellen: mással kell megetetni a sütit. 🙂 Most komolyan: ha vendégségbe megyünk, viszünk sütit. Ha a városban beszélünk meg találkozót egy jóbaráttal,… Tovább »

Néró aszalt fügével

Minden sütinek van egy sztorija, és szinte minden ilyen sztori máshogy kezdődik. A Néró sztorija úgy kezdődött, hogy meg akartam tanulni kezelni ezt a lágyabb fajta omlós tésztát. Nos, kell még gyakorolni, bár az igazsághoz hozzátartozik, hogy ha lett volna itthon habzsák, akkor valószínűleg első próbálkozásra is jobban megy a dolog, de fene tudja, ez már… Tovább »

Almás csokitorta sós mogyorós karamellel

Ez egy igazi ütős torta lett, tömény és finom és csokis és karamellás, kicsit sós mogyorós és az alma is nagyon kell bele… Kicsit csalóka is, hogy az almás réteg látszik a legvastagabbnak – valójában tömegében inkább a csoki dominál, és ez így is van jól. Ez nem az a torta, amit egy többfogásos ebéd után… Tovább »

Túrótorta őszibarackkal

„Néha az egyszerűbb jobb” jeligére készült ez a torta: az egész gyakorlatilag a túró frissességére és a finom, édes őszibarackra épít. Ez pedig csak jó lehet! 🙂 Ez egy nagyon könnyen elkészíthető, elronthatatlan torta – eddig nálam is tök jól ment a dolog, csak ugye esetemben ez fotózással szokott folytatódni, na ez már nem volt… Tovább »

Rizspuding pezsgős csokoládé ganache-sal

Az egész úgy kezdődött, hogy én nem kértem a pezsgőből, amivel kínáltak, mert nem szeretem. Ez aközben történt, miközben főztem a rizspuding összetevőit: a tejberizs már kész volt, a fűszeres szósz és a csoki ganache még csak félig. Az alapkoncepcióm az volt, hogy a ganache-t egy kis bodzaszörppel ízesítem, de aztán ezt elvetettem, amikor a… Tovább »

Mákos-almás pite

Most már hivatalos: ez a pitetészta a kedvenc pitetésztám a világon! Ez nem olyan, aminek meghagyja az ember a szélét, amin már nincs töltelék – mert ez bizony önmagában is finom. Azért biztos ami biztos, megtöltöttem egy jó adag mákos és almás töltelékkel is, így, rétegesen, mert így az igazi. 🙂 A pitékben az a jó,… Tovább »

Csokoládés pavlova torta ribizlivel – 2. blogszülinap

Volt itt egy blogszülinap, szám szerint a második! Egészen pontosan október 1-jén lett két éves a SweetHome blog, de akkora pörgés volt az életemben, hogy csak most tudtam felvenni a fonalat (vagy talán inkább habverőt… 🙂 ), de ahogy mondani szokták: ami késik, nem múlik! A blogszülinap nagy dolog – legalábbis nekem az, én nagyon örülök,… Tovább »

Barackos-müzlis pohárdesszert vaníliafagyival

Igazi nyárbúcsúztató uzsonna! 🙂 Nagyon szeretem a gyümölcsös müzlikeveréket, azt a fajtát, amiben nemcsak mazsola, hanem többféle gyümölcs is van, a kedvencem benne a szárított banánszelet – na meg az, hogy többféle gabona keveréke van a müzliben. Az ilyen keverék müzliben az a legjobb, hogy már önmagában elég változatos ahhoz, hogy ne nagyon legyen benne két… Tovább »

Ribizlis-meggyes kekszes szelet

Azt hiszem abban egyetérthetünk, hogy a legjobb desszertek azok, amik gyorsan és egyszerűen elkészíthetők és jól variálhatók, így a már rutinból összeállított süti sem lesz unalmas, mert mindig tudunk valami újat vinni bele. Ez a tejfölös-kekszes süti sem új találmány, én lekvárral kevert tejfölös krémmel ismertem meg, de most egy kicsit máshogy készítettem, legfőképpen azért,… Tovább »

3 rétegű brownie

Három, tökéletes rétegű brownie… Egy csokisan tömény és egy könnyedebb, fűszeresebb réteg közé csempésztem be egy kis frissességet – és milyen jó ötlet volt! Azt hiszem, ez még az epres-ricottás brownie-nál is jobb lett… A brownie közepébe egy réteg ricottát tettem, ezt nem egyszerű mutatvány még a nyers tésztával kivitelezni, ezért lett hullámos kicsit – de… Tovább »

Diós csokoládé-vanília pite – Csilla sütije

Volt egyszer egy kávés játékunk, emlékeztek? Erre a játékra én egy személyre szabott süteményt ajánlottam fel: néhány kérdéssel feltérképeztem a nyertes ízlésvilágát, és ez alapján készítettem neki egy hozzá jól passzoló süteményt. Ezt a sütit Incze Csilla nyerte egy nyaralásról hozott kávéscsészében fotózott diótejes kávéval – erről a csészéről mindig a napfény és a tengerpart jut eszébe, nem… Tovább »

Bambi kétszersült aszalt fügével

… az Őzike és Hóvirág kétszersült emlékére, csak sokkal rafináltabban! 🙂  Egy időben nagyon szerettem az Őzike és a Hóvirág kétszersülteket, mostanában már nem is szoktam vele találkozni a boltokban, úgyhogy egy kis info annak, aki lemaradt erről az azt hiszem múlt rendszerből származó kétszersültről, ami egyébként minőségben simán felülmúlja nyugati származású társait: az Őzike sós,… Tovább »

Ribizlis sajttorta

A nyári nagy meleget nehezen viselem ugyan, de egy előnye tagadhatatlanul van a nyárnak: érnek a finom bogyós gyümölcsök! Már javában tart az eperszezon, és lassan érik a ribizli is, néhány nap, és már ribizlit is minden zöldségesnél lehet kapni. Gyerekkoromban imádtam a ribizlit, marokszámra ettem magában, frissen szedve a Nagymamám ribizlibokráról (mosatlanul – remélem… Tovább »

Guru pohárkrém gyereknapra

… avagy túró rudi de luxe, kanalazható formában. 🙂 Három cukorfalat fog ilyet kapni tőlem ajándékként, Mickey egeres poharakkal együtt, de hogy biztosan tudjam, hogy finomat kapnak (na meg hogy le tudjam fotózni 🙂 ), már jó előre elkészítettem belőle egy próba adagot. (Szóval, bocs, srácok, nem ti esztek először a poharakból… Remélem nem haragszotok!… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!