SweetHome

Rólam

Ha kérdezni, írni szeretnél…

Facebook oldalamat itt találod, ez az instagram oldalam, az e-mail címem pedig sweethome.gasztroblogkukacgmail.com.

 

Én…

A nevem Erdődi Zsófi. Egy Budapest mellé költözött, vidéken felnőtt leányzó vagyok, aki lehet, hogy egy kicsit pályát tévesztett, mert bár kicsi gyermekkora óta a Nagymamája konyhájában csodálta a torták, fánkok és derelyék elkészítésének csodás folyamatát, valahogy mégis mérnök lett belőle. A sütés és a receptek tömegének felhalmozása azonban végigkísért az évek során, hobbim lett, amire hol több, hol kevesebb időm jutott. Azért, mert az embernek keményen kell dolgoznia az álmaiért, és ez néha azzal jár, hogy más, egyébként nagyon kedves dolgokra kevesebb ideje jut. Így van ez még most is, csak közben egy dolog tiszta lett: hogy mi az álom. Vagyis hogy mi az egyik álom a sok közül.

SweetHome blog…

Az egyik álmom a sok közül az, hogy szép és nagyon finom süteményeket készítsek, amennyit és ahányszor csak tudok, mert sütit sütni nagyon vidám dolog; és még az, hogy mindezt úgy tegyem, hogy a végeredmény egészséges legyen, teljesen. Mert az vagy, amit megeszel. Sosem használok tartósítószert, és semmit, amiben van egy kicsi is. Kerülöm az ízfokozókat, az alumínium lábasokat, és sosem sütök alufóliába csomagolva semmit. Ne azt várjátok, hogy cukormentes és ilyen-olyan-mentes recepteket írok csak, viszont törekszem arra, hogy minden alapanyag természetes legyen: a tejszínhab tejszínből készül és ez nem növényi eredetű, és a vaj sem növényi olaj hidrogénnel felturbózva. Biztos vagyok benne, hogy a hosszú élet (egyik) titka az, hogy az étel, amit megeszünk, csakis természetes anyagokból készül. Nagyon igyekszem úgy sütni, hogy ne csak az alapanyagok, de az elkészítés módszere is olyan legyen, ami csak egészségesebbé teszi az embert!


Ha szeretnél még egy kicsit többet megtudni rólam, olvasd el
a Liebster-díj kapcsán írt bejegyzésemet is!
A nagyszüleimről írt rövid írásomat olvashatjátok a Napi Kincsek Tárháza blogon megjelent bejegyzésben, ami rajtuk keresztül kicsit rólam is szól.
Ha pedig a blog fejlődésére vagy kíváncsi,
a 2015-ös és 2016-os évről írt összefoglalóm érdekelni fog.


A blogomon a legtöbb sütemény receptjének ötlete az én fejemből pattant ki, összegyúrva a sok-sok év alatt felhalmozott recept-jegyzetből, emlékből, tapasztalatból, cukrászdai élményből, fotóból, fecniből és post-itból… Nagyon sok olyan receptet osztok meg, ami a hétköznapi rohanásban is könnyen elkészíthető – ennek egészen egyszerű oka van: én is sokszor vagyok elfoglalt. 🙂 Velem is előfordul, hogy csak 10 percem van arra, hogy készítsek egy sütit, de ezek remek alkalmak arra, hogy például ilyen málnás-túrós pohárkrémet egyen az ember, ami ráadásul nemcsak finom, de még egészséges is. Szeretem a rafináltabb, összetettebb, rákészülősebb süteményeket is, így ha alkalmam van rá, ilyeneket is készítek: egyik kedvencem például ez az vajkaramellás-almás szelet, amiben a vaníliás linzerlap és a lágy almakompót réteg közötti vajkaramella valami csodát művel ezzel a sütivel, és a fahéjas-duplacsokis brownie, ami egy hagyományos, igazi nyammogósan puha étcsokis brownie, felturbózva egy szuper, nagyon fahéjas réteggel – mindkettő igazi „kigyullad a fejem felett egy villanykörte” ötlet volt, imádom az ilyeneket! És ha igazán ügyes és szerencsés vagyok, a gyors és a rafinált kategóriát sikerül egész jól közelítenem egymáshoz: így születik meg például egy igazán furfangos és különleges, 5 rétegből, de 5 nagyon gyorsan elkészíthető rétegből álló cseresznyés csokitorta receptje.

A blogon gyorsan összedobható és puha brownie-kat, finom és mutatós pitéket, lágy krémdesszerteket, rafinált tortákat és még sok más finomságot találsz!

 

logo

 


facebookKövess facebookon, hogy ne maradj le egy finomságról sem!

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!